Color a la vida

Color a la vida

Pàgines

dissabte, 27 de desembre del 2014

Les 4 metàfores

A partir de quatre metàfores s'explica com a partir de la tecnologia es pot aprendre o entendre la funció de l'ordinador:
  • Metàfora tutorial: on l'ordinador és el tutor
  • Metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne 
  • Metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
  • Metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina.
Metàfora tutorial:
En el qual l'ordinador té la funció de tutor. Aleshores es van crear una sèrie de programes que simulaven un sistema d'educació tradicional en el qual els alumnes havien d'anar fent una sèrie d'exercicis i l'ordinador els corregeix.

Tot i el gran ús i popularitat d'aquests estil d'ensenyament, a la vegada també amb els anys s'ha demostrat que es un mètode poc fiable a nivell de que els alumnes aprenguin o adquireixin nous coneixements. Un exemple d'aquesta metàfora és la pàgina web JClic o l'Edu365,

Metàfora de la construcció
En aquesta l'ordinador és com un alumne i per tant, l'alumne ha de controlar l'ordinador i ho fa tot amb la màquina. Un gran exemple és el programa: SCRATCH

Extret de: Flickr

En aquest programa el gat és com l'alumne. L'alumne és qui li ha d'indicar els moviments! Per tant aqui no és l'ordinador que indica l'alumne, sinó que és l'alumne qui dóna ordres a l'ordinador.


Metàfora del laboratori
En aquesta l'ordinador es transforma en un simulador. I els simuladors són l'evolució dels sistemes de tutorial. Amb aquests sistemes es poden manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous.
Ens trobem per exemple dos programes:


  • El primer s'anomena Crayon Physics i consisteix en anar dibuixant obstacles i recorreguts per evitar que la pilota caigui. Per tant, estan jugant amb la llei de la gravetat. A continuació teniu un vídeo on es pot veure una mostra del joc:





  • I l'altre que us presento s'anomena Doctora Xinxeta  i és un programa en el qual els infants poden veure i experimentar per ells mateixos per exemple, quin procés duen a terme les plantes; ja que són ells els encarregats d'alimentar-la amb aigua i sol.

Imatge exttreta de: vi-view imatges


Metàfora de la caixa d'eines
L'ordinador és una eina de treball habitual en la nostra vida i per tant, també ho és dins l'escola.
Si voleu augmentar aquesta informació llegiu: http://ticotac.blogspot.com.es/2007/03/les-tic-sn-sols-una-eina.html


dimarts, 23 de desembre del 2014

Núvol de paraules

Un núvol de paraules és una manera de semàntica condensada d'un document en el qual els conceptes claus són representats en mides de fonts diferents (més grans aquelles paraules més freqüents o importants). S'utilitzen bàsicament per destacar la seva importància en els directoris o llocs web. És possible classificar paraules per ordre alfabètic, per popularitat o per representació dins el lloc. (informació extreta de http://www.wordle.net/).

A més a més hi ha diverses pàgines amb les quals crear núvols de paraules. tenim:
  • Wordle: genera núvols de paraules amb el text que l'usuari proporciona.
  • Tagxedo: funciona com wordle, perrò no es pot afegir text! Només etiquetes.
  • Word Out: crea núvols amb el text que li aportemi podem configurar formes, colors...
  • Abcya: és el més adequat per als més petits. 
  • Word Clouds: aquest permet fer núvols de paraules també per als més menuts i ens ofereix la possibilitat de descarregar o bé imprimir la imatge. 

Exemple de núvol de paraules: 

dilluns, 22 de desembre del 2014

Flipped Classroom

The Flipped Classroom és un sistema d'aprenentatge en el marc d'un procés docent semi-presencial, segons el qual els estudiant aprenen nous continguts amb la visualització de vídeos de contingut educatiu, normalment a casa, per després realitzar els deures, activitats, problemes o exercisis que s'hi puguin vincular a l'aula i amb el suport personalitzat del professor. Per més informació (http://ca.wikipedia.org/wiki/Aula_capgirada)

Amb aquest vídeo que us deixo a continuació està millor explicat en què consisteix una Flipped Classroom.

dissabte, 20 de desembre del 2014

Les presentacions dins l'educació - Power Point

Transmetre informació als uns als altres sempre ha estat un fet molt important. Hi ha moltes maneres de transmetre diferents continguts utilitzant recursos tecnològics sobretot en l'educació. Els docents s'han recolzat en pissarras, transparències, projectors, vídeos... Des de ja fa uns anys, va sorgir les anomenades presentacions. I el primer programa per poder realitzar-ne va se el Microsoft Power Point l'any 1987 pels ordinadors Apple Macintosh . 

Aquestes presentacions relacionades amb l'alumne, l'ajuden a adquirir la capacitat de cerca, selecció, anàlizi i síntesi de la informació i transformar-la en coneixement. I  a utilitzar mitjans i entorns digitals per comunicar-se i treballar de forma col·laborativa per recolzar l'aprenentatge individual i contribuir a la dels altres. 

Hi ha diferents programes i serveis en línia per crear i publicar presentacions:
  1. Power Point: és el més utilitzat i el que ofereix més possibilitats creatives avui en dia. I aquest programa està integrat en el pack de Microsoft Office.
  2. L'Impress: alternativa de qualitat i gratuït i forma part de l'Open Office i es pot descarregar gratuïtament i en català (http://www.sofcatala.org/)
  3. Google Docs (Drive): és un programa gratuït però no lliure.
  4. Slide Share o Slideboom: són dos programes de servei online que permet publicar presentacions. 



divendres, 19 de desembre del 2014

Comunicador en xarxa

Des  de l'inici de curs ens van parlar d'aquest projecte! El projecte que consistia en seguir i analitzar la producció d'un comunicador amb presència a la xarxa. I alhora utilitzar  eines col·laboratives online en el procés de recerca i seguiment.

El meu grup vam decidir seguir al periodista Carles Capdevila; des d'un inici voliem seguir a îlar Rahola o a Risto Mejide... Però com que ja estaven escollits, vam decidir seguir a en Carles! I després d'aquests mesos de recerca puc dir que tant a mi com a les del meu grup ens ha sorprès la gran quantitat de coses que ha fet i en les que hi està diàriament. A més a més podemm dir que segueix el decàleg d'un bon comunicador.
A continuació hi ha l'enllaç del blog que vam crear les 5 del grup per agrupar, publicar i compartirr les dades i conclusions després d'aquests mesos del seguiment:
http://seguimacarlescapdevila.blogspot.com.es/

dimecres, 17 de desembre del 2014

Resultat del Book Trailer!

I aquí us deixo el resultat del Book Trailer! Finalment l'altre dia la Sara, l'Andrea i jo vam presentar-lo! A la classe vam poder visualitzar varis book trailers, tot i això el que més em va agradar va ser que ens féssim escollir el què més ens va agradar! Personalment, el que més em va agradar a mi va ser el del llibre de El diari de l'Anna Frank.



Què vam tenir en compte a l'hora de realitzar el book trailer? Doncs com vaig explicar a l'altra entrada, el que vam tenir més en compte va ser que ens agradés a totes tres el llibre. Un cop el vam escollir ens va tocar llegir-nos-el. A més a més com que El nen dels cavalls és un llibre documental i està basat en una història real, també hi ha un documental. Aleshores individualment, cada una el vam visualitzar i comentar prèviament abans d'elaborar el trailer.

dissabte, 13 de desembre del 2014

On busquem imatges?

Moltes vegades ens preguntem d'on podem extreure imatges de bona qualitat i que sigui legal copiar-les. A classe ens van presentar la pàgina web de Flickr (https://www.flickr.com/#section-1). Per poder accedir a les imatges no és necessari crear un compte i hi ha una gran varietat d'imatges.


A més a més ens trobem el programa Jamendo amb el qual podem descarregar música gràtis i amb llicència. És cert que no són ni  cançons ni autors coneguts, però també estan molt bé! (https://www.jamendo.com/es/welcome)

divendres, 12 de desembre del 2014

Un bon comunicador!

Fa molts dies que estem treballant a classe què és ser un bon comunicador! Per aquesta raó a classe, després de llegir-nos el llibre Com parlar bé en públic i fer un petit debat, vam acabar creant un decàleg el qual qualificavem com el més encertat:
  1. Idees clares. Breu clar i precís (paraula exacta requereix recerca i documentació)
  2. Mostrar naturalitat i improvisar la mida justa.
  3. Elaborar un bon guió (estructura i format) i memoritzar-ne les idees.
  4. Dominar el llenguatge no verbal:posició del cos, gestualitat, mirada, vestimenta, actitud, somriure....
  5. Controlar la veu: volum, velocitat, vocalització, articulació i actitud: entonació.
  6. Controlar els nervis: respiració; silencis i pauses.
  7. Dominar la llengua, registres, varietats i llengua escrita..
  8. Usar suports audiovisuals: creativitat, diversitat de mitjans, no abusar-ne, no duplicitat. 
  9. Feedback (retroalimenntació) i mostrar empatia; humor; vivències personals, anècdotes, comparacions, exemples, fer preguntes.
  10. Estructurar el discurs: ser reiteratiu; relacionar introducció amb conclusió. Dedicar energia i temps a la introducció i la conclusió.

Imatge: Extreta de google.


dijous, 4 de desembre del 2014

Els Wikis i Viquipèdia

A classe de GTIC ja fa unes quantes sesions hem estat treballant què són els wikis. Per poder aprendre el què són i quina utilitat tenen, el nostre mestre Jordi Simón ens ha facilitat un site, del qual he extret gran part de la informació d'aquesta entrada nova.

Primer de tot anomenaré tres raons que ens han presentat a classe per les quals un mestre hauria de conèixer què és un wiki i més en concret,  què és la Wkipèdia.

  • Coneixe'ls en profunditat
  • Colaborar-hi
  • Poder valorar fins a quin grau és o no fiable
I per definir què és un wiki aquí us deixo la definició que trobem a la mateixa Vikipèdia: 
"Un wiki (del hawaià wikiwiki, que significa ràpid) és un lloc col·laboratiu que pot ser editat des del navegador pels usaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida.. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia" (per més informació podeu clicar dins del link de la paraula wiki)
Aquest vídeo següent explica de manera més gràfica com funcionen, de manera més general:


*Aquest video està extret de la pàgina web: https://dotsub.com/

Com  molt bé diu el vídeo, hi ha diferents sistemes per crear un wiki, com per exemple:

  • CREANDOWIKIS
  • WIKISPACES
  • WIKIDOT
  • SHOUTWIKI
(Per consultar qualsevol d'aquests sistemes i buscar més informació us convido a aquesta pàgina; http://creandowikis.wikispaces.com/ )

I un exercici que vam fer a classe va ser editar un article de la Viquipèdia. Jo vaig editar un sobre l'Esabart Maragall. Tot i això el que em va sorprendre va ser que l'altre dia vaig entrar i ja m'ho havien editat tot.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Esbart_Maragall

divendres, 28 de novembre del 2014

"Identitat i territori"

Aquí us deixo amb la  presentació de "Identitat i territori" que vam dur a terme la Núria i jo. L'objectiu principal d'aqueest treball era trobar un tema que a les dos persones les unís i s'hi trobéssin identificades! Tant la Núria com jo vam descobrir que les dos haviem hagut de prendre decisions difícils les quals repercutirien el nostre futur. Per aquesta raó vam decidir titular la nostra expoició com a Creure és poder i poder és voler.

dijous, 6 de novembre del 2014

Educació fisica

A continuació us deixo amb la presentació que vam crear el grup A5 d'educació física. En aquesta presentació trobem el resum de la sessió d'Educació Física del passat vint-i-nou d'octubre. 

El BOOK TRAILER- 2

Fa uns dies vaig publicar un exemple de book trailer, avui us presento el llibre del qual farem el video publicitari!





El llibre s'anomena El niño de los caballos i ens parla presenta una crònica de la família Isaacson mentre viatgen per Mongòlia en busca d'un misteriós xaman qu creuen que salvarà el seu fill autista. Aquest llibre ens parla sobre el món de l'autisme, els caballs, el xamanisme... la busca d'un pare periodista amb la seva dona per salvar el seu fill autista.









dissabte, 1 de novembre del 2014

Sites

A l'hora de GTIC el mestre ens va proposar una activitat didàctica, crearun site! I us estareu preguntant, què és un site?Doncs segons Viquipèdia, és una aplicació que permet crear un lloc web o una intranet i permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tota la seva organització o amb tothom. També s'hi poden incloure gadgets.
A més a més és un lloc web on té altres pàgines web. Aquesta web ha de ser clara, senzilla i sobretot estructurada amb un mando de control superior. I quin és l'ús dels sites? Doncs serveixen per emmagatzemar i transmetre informació. I quina és la diferència amb els blocs? Doncs que els sites no són per reflecionar com els blocs, sinó que més aviat són per emmagatzemar informació.

I aquest és el link del site que vam crear amb l'Andrea García de classe:
(Pot ser possible que no hi puguis entrar, ja que està elaborat dins el compte del gmail de la uni.

divendres, 31 d’octubre del 2014

"Una imatge que parla sola"

Avui a classe hem estat treballant el poemes visuals. Com una imatge parla sola i com moltes vegades és més difícil entendre una imatge que no pas un text ! En el cas que us mostro a continuació, trobem una dibuix i amb una paraula. La gràcia és que aquest poema il·lustrat cada persona el pot interpretar com vulgui. 

Per mi aquest poema m'està fent interpel·lar què em produeix a mi la poesia realment. Per mi el missatge que m'està transmetent és que la poesia mata! Per tant, que les paraules són tant poderoses com una arma. 
Per tant, a conseqüència d'aquest contingut treballat a classe... ens hem endissat en la poesia. I el primer exercici que hem dut a termme ha estat que diguéssim una definició pròpia sobre poesia; Per mi la pesia és una manera d'expressar i transmetre sentiments. I un cop tots hem definit què és per nosaltres la poesia, la Rosa ens ha escrit la definició de P.Valery La poesia, aquelll dubte prolongat entre la melodia i el sentit.

dijous, 30 d’octubre del 2014

El BOOK TRAILER

En una altra entrada ja us vaig comentar què és un booktrailer, i avui us público un booktrailer que l'altre dia em vaig trobar navegant per la xarxa i em va fer gràcia.


D'aqui uns dies publicaré una primícia del que estem preparant el nostre grup! Només puc anticipar que ens parlarà de cavalls, d'una malaltia poc freqüent de la nostra societat...

Google Drive

Durant el mes passat en una entrada vaig parlar del google drive i dels avantatges que aquest ens aportava.

Per fer un petit recordatori us passo la definició que ens trobem a Wikipedia "Google Drive es un servicio de alojamiento de documentos. Fue introducido por Google el 24 de abril de 2012. Google Drive es un remplazo de Google Docs que  ha cambiado su dirección de enlace, entre otras cualidades. Cada usuario cuenta con 15 gigabytes de espacio gratuito para almacenar sus archivos, ampliables mediante pago. Accesible por su página web desde ordenadores y dispone de aplicaciones que permiten editar documentos y hojas de cálculo"
(Aquest és l'enllaç  del Google Drive de la Wikipedia: https://es.wikipedia.org/wiki/Google_Drive)

Ara, el que m'interessa és que veieu una mica l'exemple dels diferents estils amb dels quals es pot treballar (un documents, una presentació, un formulari). 

Prezi

Avui us vull presentar un programa amb el qual es poden prepara presentacions de manera molt complexa i senzilla  alhora; el programa PREZI.

És senzill i és més pràctic que el programa power point , ja que amb el programa prezi es pot treballar online i permet que a partir d'una imatge, a través de zooms anem introduint nova informació.

I si transportem aquest programa en els usos educatius... Per a què ens serveix?
Ens serveix tant per treballar un concepte a través d'una imatge, i treballar de manera visual i a través de metàfores visuals diferents conceptes amb els alumnes. Aquesta última opció és pràctica perquè igual que el google drive, el Prezi també es pot compartir amb diferents usuaris i això permet treballa-ho conjuntament.

A continuació us deixo amb una presentació prezi que vaig crear l'altre dia a la classe de GTIC. Ens parla dels valors que ens transmeten els gossos. Amb aquesta presentació podem apreciar com a partir d'una imatge ens anem endinsant a altres i anem afegint nous coneixements.


dissabte, 25 d’octubre del 2014

Sindicació de continguts i els RSS

La sindicació de continguts és un altre recurs que ens ofereix aquesta xarxa per poder accedir a una gran quantitat d'informació de manera ràpida i senzilla. Per tant, és la nova forma d'accedir a la informació i consisteix en què una vegada seleccionades les fonts d'informació d'interès, aquestes fonts envin actualitzacions a l'usuari.




Per entendre millor el que és aquest recurs us deixo amb aquest vídeo:

Els blogs i l'educació

A classe hem llegit el llibre Usos educatius dels blogs. Recusos, orientacions i experiències per a docents.Aquest llibre m'ha ajudat més a entendre el món dels blogs i ha saber enfocar més aquest i la matèria de GTIC. 

Estructura dels blogs - glossari:
El primer que m'agradaria destacar del llibre és el glossari que hi havia sobre els elements del blog:
 - Blogroll: és un menú de llistes d'enllaços que l'autor i autors d'un blog recomanen i destaquen (amb la ttemàtica del blog o per altres elements que vulguin destacar.
- Comentari: motor d'intercanvi entre l'autor i el lector què ajudarà a crear coneixement. 
- Enllaç permanent: normalment la direcció de l'enllaç permanent inclou la data en què es va publicar 
- Etiquetes i categories: són elements que faciliten l'organització i identificació dels continguts. 
- Ping (no molt necesari): sistema que s'utilitza per difondre els propis articles.
- Widget: components que permeten ampliar les posibilitats pròpies d'una plataorma.
- Post: article o entrada, el cos de contingut que forma el blog.
- Retroenllaços: quan un blog fa referència a un article o entrada d'un altre blog.
- RSS, feed o sindicació (en parlaré en una altra entrada)


dimecres, 22 d’octubre del 2014

"Presentació i descripció"

Ahir vam entregar a la classe de COED un escrit sobre un company de classe. Aquest escrit podia estar redactat a través de diferents estils literaris. Prèviament a l'aula, la mestra ens va mostrar tot un ventall de possibilitats ben diverses en les quals s'havien fet retrats. Ens va presentar com a partir d'una cançó podem arribar a descriure una persona o situació; un exemple? La cançó del El Gripau Blau d'Ara va de bo. O també a partir d'un poema, com per exemple ............ . A més a més  el treball no només consistia en escriure un retrat, sinó també afegir una imatge! Una imatge a simple vista ja ens parla. Amb aquest treball, una cosa que he aprés ha estat com amb el simple fet de com enfocar una persona en una imatge s'està transmetent un missatge o un altre. 
La companya de classe a qui vaig decidir fer el retrat i  vaig fotografiar va ser la Laura Coca. Amb ella ja havíem parlat i sabíem forces coses l'una de l'altre, però gràcies a quest treball ens ens conegut millor. I un cop  ja ens vam conèixer millor vam decidir quedar per fer-nos les fotos del treball. Com que prèviament havíem treballat a classe la importància de les perspectives, ombres, colors, llum... vam estar força estona fent fotos fins trobar la bona.
I aquest va ser  el resultat de la imatge i el text:

"Sense por a mullar-se"

https://docs.google.com/document/d/1cJ9klTGNW2CbJkEsTxwqXzAYuHnHOPpdfw3uE9Vi2Qc/edit?usp=sharing


dimecres, 15 d’octubre del 2014

Analitzar blocs educatius

A partir de la lectura del llibre Vídeo y educación hem estat parlant dels blocs i de la seva relació i utilitat dins de l'educació. Com bons futurs mestres ens toca saber quin ús podem donar-lis. Per aquesta raó ens han proposat escollir un blog educatiu i analitzar-lo. 
Per escollir un bloc he anat a la pàgina web:
http://espiraledublogs.org/ca/comunitat/Edublogs/edublogs. En aquesta pàgina web anomenada Edublogs hi ha molts blocs guanyadors i recomenats per Espiral, Educación y Tecnología. Finalment he escollit el bloc de l'escola CEIP Cervantes (http://cpcervanteseivissa.blogspot.com.es/). 
Per poder-lo analitzar em dedicaré a contestar un seguit de qüestions: 
1. Quin tipus de continguts estan publicats?
-Publiquen tot tipus de informació, des de horaris, imatges, seguiments, comunicacions importants....
2. En quin format treballa els continguts?
-Doncs treballa amb diversos continguts; amb enllaços, imatges, taules per representar els horaris, vídeos principalent de youtube o vídeos de presentacions de fotos. Fins i tot he trobat un enllaç de google mamps. 
3. Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s'hi desenvolupa, interaccions possibles...
-Ens trobem amb un bloc de caire comunicatiu entre l'escola i les famílies però en concret és un bloc de projectes, en el qual se'ls mostra quins han dut a terme els alumnes de l'escola, des de infantil fins a sisé de primària. 
4. Qui els publica?
-Hi publica l'esccola, en concret els docents.
5. Quina estructura segueix el bloc?
-A la capçalera hi ha una imatge de l'escola i el nom d'aquesta. I just a sota hi ha diferents pàgines. A l'inici ens trobem un mapa de la localització de l'edificii seguidement les entrades més recents. A la part esquerra ens trobem un altre menú de transports públics per poder-hi arribar, també el llistat d'entrades, unes 45 només aquest any 2014 i porten des del 2009 escrivint-hi.També tenen un RSS per seguir-los i hi ha el nombre de visitants del bloc. Per altre banda, a l'esquerra hi trobem un menú dels cursos per poder buscar més informació i anar més directes. 
6. Aspecte del bloc?
-Pel meu gust, no m'ha agradat q el fons fos una imatge que s'anés repetint perquè em crida més l'atenció el fons que no pas el contingut. A més a més no m'agrada que el color que utilitzin per escriure el contingut sigui de color rosa i blau... Tot i això és molt interessant el contingut i són actius a la xarxa.

diumenge, 12 d’octubre del 2014

"Una educación de todos"

Avui pel matí m'han passat aquest vídeo; i m'agradaria compartir-lo amb vosaltres. És una bona manera de descriure la nostra futura tasca d'educadors!



divendres, 10 d’octubre del 2014

Tractament del vídeo

Molts de nosaltres sabem què són els vídeos i ens gravem molts al llarg de la nostra vida! Altres també sabem ue hi ha diverses xarxes en les quals es poden penjar, compartir i fer públics amb la resta de població. Avui m'agradaria comentar la pàgina web Youtube. Tothom alguna vegada hi ha entrat i fins i tot s'ha descarregat vídeos il·legalment... però el que gran part de la gent desconeix és que amb el youtube també es poden crear i modificar els vídeos! Fins i tot el mateix programa t'ofereix diverses  músiques amb les quals es pot treballar. Justament amb aquest programa vaig editar el vídeo que vaig penjar a la web i al bloc (l'altre dia).

Dreta: Logo Movie Maker/ Esquerra logo youtube (GOOGLE IMATGES)

Tot i això sabem que existeixen altres programes amb els quals es pot editar un vídeo, com per exemple el Movie Maker. Però... el Movie Maker és un programa amb el qual no es treballa online com el Youtube sinnó que es treballa amb l'ordinador i sense internet. Quin aventatge té l'editor del youtube? Doncs que quan s'acaba de crear el vídeo, ja està online i és més fàcil a l'hora de ccompartir-lo. 

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Endevinalla!

Hola! Com esteu? Avui us deixaré amb una endevinalla en forma de vídeo! 
A veure si ho endevineu! 

Per poder visualitzar el video heu de clicar en aquest link:


Aquest video és un mutatge que he creat jo mateixa, i l'animal que surt en el vídeo és el gos, en Tobi. El procés de creació del vídeo ha estat molt senzill.
  1. Primer he grabat amb el mòbil al Tobi,
  2. Després he passat el video a l'ordinador.
  3. Aleshores he treballat el muntatge de vídeo amb els programa que ofereix la mateixa web del youutube.
  4. I finalment he publicat i compartit el vídeo online.

dilluns, 6 d’octubre del 2014

Una REFERÈNCIA a tenir en compte!

Aquests primers dies a l'assignatura de COED (comunicació oral, escrita i digital) hem estat treballant el concepte: comunicació i ser un bon comunicador.

Una de les conclusions que vam arribar tots plegats, va ser que avui dia, el que més es destaca en la comunicació és l'àmbit oral. Aquesta comunicació transpassa la llengua i va per altres camins que tenen a veure amb la manera de com analitzen les situacions i  idees d'aquests "bons" comunicadors, valorem la seva personalitat.

Per aquesta raó l'altre dia cap als últims vint minuts de classe, la nostra mestra ens va col·locar un vídeo molt interessant d'un gran exemple de comunicador; un vídeo d'en Sir Ken Robinson, un educador, escriptor i conferenciant britànic. Aquest senyor és considerat un expert en els asumptes relacionats amb la creativitat i l'educació. Una de les seves frases més conegudes és "Les escoles maten la creativitat dels  nens". 

Aquest vídeo que trobem a continuació és un fragment d'una conferència que va  realitzar al dos mil sis a MontereyCalifornia.




Frases i fets importants que destaca en Robinson: 
  • "La meva opinió és que ara la creativitat... és tan important en la educació com l'alfabetització i hauriem de col·locar-nos en un mateix estatus".
  • També destaca com la imaginació dels nens creua fronteres i amb els anys comencem a perdre la creativitat.
  • El fet de que els  nens s'arrisquin, i ho intentin. No tenen por a equivocar-se, és a dir, per a ell equivocar-se és ser creatiu, experimentar. Però quan es fan adults aquests nens perden aquesta facultat de voler equivocar-se.  


diumenge, 5 d’octubre del 2014

Primeres setmanes de GTIC

Portem dos setmanes i mig de classes i a GTIC he aprés nous programes i altres més a fons. I el que m'agradaria compartir en aquest dossier d'aprenentatge són un seguit de vídeos (els quals prèviament ens han presentat a classe) que expliquen en que consisteixen alguns d'aquests programes: un blog, el google drive i el book trailer.


  • El primer video que ens van presentar va ser aquest: 


Aquest vídeo explica què és un blog i com és que va sorgir i la finalitat d'aquest. 
La principal finalitat d'un blog és COMPARTIR informació i REBRE d'altres blogs.


divendres, 3 d’octubre del 2014

El bloc i la blogosfera

Si ens posem a parlar de blocs és cert que hi ha una imensa quantitat de blocs els quals estan revolucionant Internet i aquest conjunt de blogs s'anomena Blogosfera. (Per entendre millor aquest concepte a continuació hi ha un vídeo del youtube que ho aclara millor)


I a causa de la seva senzillesa gran part de la població han optat per adoptar un bloc per comunicar-se amb la resta de persones; opinar, compartir recursos, explicar experiències, imatges, coneixements... I no només persones a títol personal han creat un bloc, sinó que també empreses, escoles, mestres..
Per tant tota questa gent són blogaires. Un blogaire és aquell que creea i manté actualitzat el seu blog. A més a més en un blog no només hi ha informació personal extreta i redactada per un mateix, sinó que a la vegada és un aparador d'escrits i documents d'altres blogers. Inclús és un mitjà de diàleg, d'un diàleg públic de coneixements i opinions entre blogaires i un altre fet que enriqueix un blog i ajuda a fer més gran aquesta blogosfera és afegir una llista de blogs dins el propi blog. Aquesta llista s'anomena: blogroll. 
Per finalitzar aquesta entrada us anomenaré una estratègia entre blogaires per comentar un tema online i és que un bloglaire por convidar a latres a afegir-se a una conversa per comentar un tema. Aquesta estratègia s'anomena mem, (Per entre més sobre què són els memes de Jordi Cortés)

dimecres, 24 de setembre del 2014

LES WEBQUESTS

En aquest enllaç trobem un video molt interessant sobre les webquests. Ens presenta una proposta de treball col·laboratiu duta a terme en el CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat.

Edu3.cat